Linda Stolk

Hallo…je bent geïnteresseerd in bipolair anders? Je bent, net als ik was, op een zoektocht!
Daarom schrijf ik een review om je bij te schijnen in die zoektocht.

Mijn verhaal begint in 1999. Ik was inmiddels mama van 5 kids. Waarvan twee tweelingen. Ik was fysiek aan het eind van mijn latijn. Ik belandde in een vechtscheiding. De details doen er niet toe, maar waar gevochten wordt is trauma.
Ik belandde in een isoleercel en geloof me, ik was zo getraumatiseerd daardoor. Maar kreeg van de GGZ fabriek het label bipolair en de aanvullende medicatie, olanzapine met de mededeling dat ik dat mijn leven lang zou moeten slikken.
Nu weet ik wat een ellende dat pilletje aanrichtte maar ik zocht het bij mezelf. Totaal beroofd van mijn eigenwaarde ging ik van mijn ex man af.
De jaren voor 1999 was ik een zelfbewuste vrouw met een carrière. Ik reisde de wereld over en had managementposities.
Maar door ggz werd ik gereduceerd tot nul….
Nooit hielpen ze mij mijn trauma te verwerken. Ik heb het heel zwaar gehad en besef me nu wat een schade dat ook voor mijn kindjes aanrichtte….
Nooit beseft en geweten dat olanzapine daar een hele nare rol vervulde. Er waren meerdere zware dieptepunten in mijn leven.
Het was pas in 2019 dat ik letterlijk struikelde over de site van Ronald van Aalten.
Aaaaah bipolair ontstaat in een hevige stress situatie. En als je naar de oorzaken op zoek gaat en die behandelt, dan kun je de weg naar genezing vinden.
Van Ronald mocht ik stoppen met die alles verlammende troep. Iedere week ging ik trouw naar hem toe. Toen ik gevloerd werd door een hernia en een klapvoet, kwam Ronald naar mij toe. Ik begreep mijn lichaam zoooo, want ik kon en wilde niet meer verder.
Samen gingen we door de kluwen van mijn situatie heen. Verwerkte ik mijn woede op mijn ex man en op de ggz…
Benoemde ik en behandelde hij het onterechte stigma van behandelaars en van mijn omgeving.
Jaren kon ik de negatieve invloed van al die aspecten niet plaatsen. Maar gaandeweg de therapie besefte ik dat ik sterker werd en dat de woede en de negativiteit verdwenen en ik herkende mezelf weer. Mijn omgeving was super blij met de transformatie die ik doormaakte.
En nu is het zelfs zo dat ik mijn lieve kinderen kan helpen. En dat ik via Ronald mensen een stukje coaching mag aanbieden naast zijn therapie. Omdat ik echt voel dat ik genezen ben kan ik door mijn eigen ervaringen een mooie aanvulling zijn voor mensen ! Toen ik dit enthousiast uitlegde op 1 vd sites op facebook werd ik GEBLOKT!! Ik werd apart genomen. Onmogelijk dat jij genezen bent. Een beheerder zei letterlijk (mega STIGMA): ‘op jij naar je volgende episode ‘!

Nee hoor! Genezen kan !
Ik ben daar echt ’t bewijs van.

Dank je wel Ronald! Voor je verfrissende aanpak.
Ik voel me bevrijd van ’t stigma en van dat eeuwige etiketje!